Film: In Fabric

Handling

In Fabric är en spökhistoria som utspelar sig under en hektisk vinter-rea i ett varuhus. Vi får följa en förhäxad klänning från ägare till ägare, med förödande konsekvenser varje gång.

In Fabric på IMDB

Mina tankar

Oj vilken otippad film! Jag vet inte vad jag förväntade mig men det var verkligen inte det här – och jag gillade det!

Filmen börjar med en psykedelisk reklamfilm, redan där undrade jag vad tusan som händer? Sen får man i tur och ordning 3 olika personer som på olika sätt får den mordiska klänningen i sin ägo.

Man får även se lite av varuhusets personal – framför allt en av expediterna. Älskade hon huvud-expediten och hennes fantastiska sätt att prata i liknelser och högtravande poesi. Jag vet dock fortfarande inte om personalen var en kult, besatta skyltdockor, utomjordingar eller robotar. Eller all of the above…

Gwendoline Christie dyker oväntat upp i en roll också. Kände knappt igen henne dock under goth-stylingen.

Allt ifrån miljöer till effekter har en mycket speciell stil. 70-tal blandat med gotisk skräck blandad med torr brittisk humor. Det är inte bara en skräckfilm utan även nästan en komedi. Vissa scener är skrämmande, vissa är mentalt obehagliga, vissa är bara roliga.

Det är en snygg film, och bisarr. Jag förstår fortfarande inte alla scener och vad som egentligen hände, men den är fascinerande. Jag tyckte väldigt mycket om den och kommer nog se den igen bara för att se om jag kan förstå mer av den här märkliga berättelsen.

Älskar henne!

Publicerat

i

Etiketter: